centre_estudis_altafulla:publicacions:estudis_altafullencs

Estudis Altafullencs

Estudis altafullencs

Enciclopèdia catalana 1) Revista anual fundada l’any 1977 pel Centre d’Estudis d’Altafulla. El 1975 s’havia creat el Grup de Recerques d’Altafulla, posteriorment, convertit en Centre d’Estudis d’Altafulla. Una de les primeres finalitats del Centre consistí a publicar una revista; el primer precedent fou Aproximació al coneixement de Joaquim Gatell i Folch. El 1977 s’establí aquesta nova revista amb centres d’interès molts diversos, com ara l’ordenació del territori, la lingüística, la bibliografia, l’arqueologia i la història. Ha mantingut la seva regularitat i ha emprès un petit canvi d’imatge en la presentació l’any 2000, coincidint amb la publicació del Col·loqui sobre Antoni de Martí i Franquès i el seu temps (1750-1832). Compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona.

Raco.cat 2) Els Estudis altafullencs es van iniciar l'any 1977 i es publiquen anualment amb un contingut d’entre sis i set articles per número. Annexem distribucions temàtiques analitzades al llarg de tots els anys, on destaquen un equilibri entre les temàtiques estrictament històriques (37%) i les de temes denominables com «humanitats» (art, biografies, filologies, literatura…) (36%), restant els temes geogràfics i naturalístics en tercer lloc (27%).

ISSN paper: 0210-5306 ISSN electrònic: 2385-3581

Podeu trobar totes les publicacions a raco.cat i a Dialnet en format PDF descargables. Aquí teniu els enllaços corresponents:

  • Descripció dels Estudis altafullencs a raco.cat
  • Estudis altafullencs a Dialnet

1)
Descripció dels estudis altafullencs a la enciclopèdia catalana
2)
Estudis altafullencs a raco.cat
  • centre_estudis_altafulla/publicacions/estudis_altafullencs.txt
  • Darrera modificació: 2024/04/05 10:24
  • per cealtafulla